Promoţii şi Oferte
În cadrul reţelei de farmacii "Felicia" se elibereză medicamente conform reţetelor compensate de către Compania Naţională de Asigurări în Medicină.
Pentru informarea dvs., vă prezentăm mai jos, cu titlu de informare, un scurt extras despre modalitatea în care se eliberează medicamentele.


„Regulamentul privind prescrierea medicamentelor compensate pentru tratamentul în condiţii de ambulator al persoanelor înregistrate la medicul de familie”, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 1372 din 23 decembrie 2005

Prescrierea medicamentelor compensate

Dreptul de a prescrie medicamente compensate îl au doar medicii de familie din cadrul instituţiilor prestatoare de servicii medicale primare şi medicii psihiatri din instituţiile, care au încheiat contracte de acordare a asistenţei medicale cu Compania Naţională de Asigurări în Medicină.
Medicamentele compensate se prescriu de către medicul de familie şi/sau medicul psihiatru persoanelor înregistrate la medicul de familie în modul stabilit, la prezentarea actului de identitate şi, după caz, a poliţei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală valabile.
Medicamentele compensate se prescriu numai pe formulare de reţetă de model aprobat de Ministerul Sănătăţii şi Companie, recepţionate în baza cererii de la agenţia teritorială a Companiei.
Pe un formular de reţetă se va prescrie numai un medicament compensat, ţinînd cont de numărul de comprimate în ambalajul integral specificat în listă şi de necesităţile pentru maxim două luni de tratament.

Eliberarea medicamentelor compensate

Medicamentele compensate se eliberează pacientului sau reprezentantului lui legal numai în baza reţetelor valabile, prescrise în strictă conformitate cu prezentul Regulament, la prezentarea actului de identitate şi, după caz, a poliţei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală valabile ale pacientului.
Farmacistul, după constatarea corectitudinii prescrierii reţetei, completează compartimentul său din formularul de reţetă, respectînd prevederile Instrucţiunii, şi eliberează pacientului medicamentul prescris.
Pacientul sau reprezentantul lui legal confirmă prin semnătură pe formularul de reţetă primirea medicamentului compensat şi achitarea, după caz, a contribuţiei personale (reţetele compensate pot fi compensate integral sau parţial).
Se interzice înlocuirea medicamentului prescris în reţetă cu alt medicament. 

Copyright © 2012. Toate drepturile rezervate
Preluarea materialelor grafice şi a informaţiei de pe acest site se permite doar cu menţionarea sursei.
Site realizat de DQ Team