Despre noi
Fundaţia Felicia susţine campania „Protejează-mă! Eu sunt mic!”
Pe 4 noiembrie la Chişinău a fost lansată campania de sensibilizare „Protejează-mă! Eu sunt mic!”, adresată părinţilor, îngrijitorilor şi persoanelor implicate în educarea copiilor cu vârsta de până la şase ani.

Evenimentul de lansare a găzduit vedete autohtone, prezentarea în premieră a spoturilor audio, video și a imnului campaniei - piesa „Ai răbdare”, anunță UNIMEDIA.

 

Campania, lansată de Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) în parteneriat cu Fundația „Felicia”, îşi propune să atenţioneze societatea, în special părinţii, asupra nevoilor emoţionale și psihice ale copiilor, precum și asupra efectelor negative pe care le are educarea prin bătaie, umilinţă și neglijenţă, în special în primii ani de viaţă.

Potrivit specialiştilor, perioada de dezvoltare timpurie a copilului reprezintă cea mai sensibilă perioadă de dezvoltare în viaţa fiecărui om. Copiii până la vârsta de 6 sunt cei mai vulnerabili şi total dependenţi de părinţi sau de persoanele care îi îngrijesc. „Dacă copilul mic este înconjurat de influenţe pozitive, el va creşte o persoană inteligentă, bună, sensibilă. De aceea, ne propunem în cadrul campaniei să ne susţină cât mai mulţi părinţi, îngrijitori, educatori prin promovarea unei educaţii prietenoase copilului, bazate pe necesităţile acestuia, respectându-i, totodată, drepturile”, a menţionat Daniela Sîmboteanu, preşedintele CNPAC.

CNPAC și Fundația „Felicia” au dat startul Campaniei printr-un eveniment de lansare organizat pentru copii şi părinţi, în cadrul centrului comercial MallDova. Cu mesaje de susținere la eveniment au participat vedetele autohtone Georgeta Voinovan şi Nona 

Marian, împreună cu copii lor, poetul Iulian Filip, ansamblul de dans „Floricele muzicale”. În cadrul evenimentului au fost difuzate, în premieră, spoturi audio și video. Imnul campaniei, piesa “Ai răbdare”, este scris şi interpretat de Georgeta Voinovan.

La eveniment au fost promovate mesaje pozitive privind o educaţie timpurie a copiilor fără palme şi abuz. De asemenea, au fost organizate concursuri pentru copii şi părinţi, au fost distribuite materiale din cadrul campaniei (postere și broșuri), iar la finalul evenimentului, participanţii au interpretat imnul, având parte de o ploiţă de baloane colorate.
 

Compania „Protejează-mă! Eu sunt mic!”, a fost realizată pentru prima dată în anul 2009 în Polonia. În Republica Moldova, este realizată de CNPAC, cu susţinerea Fundaţiei OAK şi a Fundaţiei FELICIA. Ea se va desfăşura în perioada noiembrie – decembrie 2012. În cadrul campaniei vor fi difuzate spoturi TV, radio, distribuite materiale informative adresate părinţilor şi specialiştilor din domeniu, organizate ateliere pentru părinţi.
 

Alătură-te campaniei „Protejează-mă! Eu sunt mic!” şi susţine educaţia timpurie a copiilor fără palme şi abuz!

Copyright © 2012. Toate drepturile rezervate
Preluarea materialelor grafice şi a informaţiei de pe acest site se permite doar cu menţionarea sursei.
Site realizat de DQ Team